Culoarul Rucar - Bran este unul plin de istorie si insemnatate. Pensiunea David ofera turistilor un ambient relaxant si modern dar nu uita de traditie si din acest motiv turistii au sansa sa se intalneasca cu natura deoarece, pensiunea este un loc de relaxare sau plecare catre drumetii si numeroase obiective turistice care se afla comasate doar pe aproximativ 20 km. Rucar este un loc unic, un meleag incarcat de traditie si istorie este un meleag de legatura si un detinator de obiective turistice. Culoarul Rucar-Bran, strajuit de masivele Leaota si Bucegi, de Iezer - Papusa si Piatra Craiului, constituie o unitate teritoriala bine individualizata. In culoar se intalnesc numeroase regiuni turistice. - Zona turistica Bran in care principala atractie o reprezinta castelul Bran, dar si formele carstice din complexul Magura-Pestera-Sirnea - Zona turistica Podu Dambovitei, aici se intalnesc numeroasele chei si pesteri care alaturi de celalalte forme carstice au contribuit la inscrierea zonei printre cele mai vizitate din Carpatii Meridionali - Zona turistica Muscel unde se remarca castrul roman de la Scarisoara-Rucar; - Complexul de cetati de la Cetatuia; - Punctele vamale de la Dragoslavele si Rucar; - Monumentul de la Mateias; - Zona turistica Tamas-Otic; - Parcul National Piatra Craiului; - Pestera Dambovicioarei; - Pestera cu Lilieci (satul Pestera); - Prapastiile Zarnestilor (defileu larg de cca 4 km cu pereti de 200 m inaltime); - Fantanile Domnilor (izvoare resurgente); - Fantana lui Botorog (izbuc captat); - Arcadele de la Zaplaz; - Moara Dracului; - Avenul din Grindu (Funduri); - Masivul Iezer-Papusa (Rucar); - Barajul Pecineagu; - Cheile Ghimbavului - se ajunge pornind de la hidrocentrala Rucar.
Intre Rucar si Bran se intinde, cale de doar 22,5 km, un spatiu de poveste, cu asezari rustice pitice de-a lungul unui culoar depresionar strajuit, pe de o parte, de Muntii Piatra Craiului, iar de cealalta parte, de Muntii Bucegi. Cu sute de ani in urma, pe aici trecea un cunoscut drum comercial, care lega localitatile Brasov si Campulung. Duminica, 29 decembrie Pranz 14:00 - 15:30: Ciorba de vita cu smantana Supa de pui cu galuste Friptura la tava Garnitura Carne la garnita si mamaliga Desert Salate Apa plata, apa minerala, cafea.
Cina 19:30 - 20:30: Aperitive Pastrama de berbecut cu mamaliga si mujdei de usturoi Friptura vitel la tava Garnitura Salate Desert Apa plata, apa minerala, cafea
Luni, 30 decembrie
08:30 - 10:00 Mic dejun
13:30 - 14:30 Pranz: Ciorbita de costite afumate cu smantana si ardei iute Ciorbita de pui radauteana Friptura de porc la cuptor cu sos Pilaf de orez cu legume Piure de mazare Pastrav prajit / gratar, cu mamaliga si mujdei de usturoi Desert Apa plata, apa minerala, cafea
19:00 - 20:30 Cina: Platouri traditionale romanesti cu produse naturale Bulz traditional romanesc servit cu ou ochi Pomana porcului servita cu mamaliga si muraturi traditionale Friptura de pui la cuptor in sos de vin alb Garnitura Desert Apa plata, apa minerala si cafea
Marti, 31 decembrie
08:30 - 10:00 Mic dejun
13:00 - 14:00 Pranz: Supa cu galuste Ciorba de fasole cu ciolan afumat si ceapa rosie Mancarica de mazare cu pui si marar Mamaliga cu branza si smantana Musaca de cartofi cu smantana Salata de gogosari si castraveti murati Desert - prajituri de casa Apa plata, apa minerala si cafea
20:00 MASA FESTIVA REVELION 2025Gustare festiva Rulada de pui cu prune si nuca Rulada de cascaval Dobos fantezie Aspic Ou umplut Salata de boeuf Salata ciuperci cu castraveti murati si piept de pui Salata icre Barcuta umpluta cu salata de cruditati Ou de prepelita Tartina umpluta cu pasta de ton; Rosii cherry Prosciutto Pepene galben Mozzarella Chorizo Branza cu mucegai albastru Salam de sibiu Peste - file / rondea de somon cu sos de lamaie - orez brun/basmatic Fel traditional: - sarmale cu mamaliga si bacon crocant servite cu smantana si ardei iute Friptura: - muschiulet de porc tras la tigaie cu sos de piper verde/brun - friptura de curcan / pui la cuptor cu legume - cartofi frantuzesti - salata asortata Tortul casei si prajituri de casa Cafea Open bar: tuica / visinata / afinata, vinul casei roze, rosu, alb, apa minerala, apa plata, Coca-Cola, Santal de fructe, cafea, Aperol spritz, Campari Orange, Gin tonic, Cuba Libre, whisky J&B, vodka cu suc de mere, sampanie / prosecco.
Petrecerea de Revelion asigurata de DJ Green Sound Music Foc de artificii: 00:00 Sampanie
Miercuri, 1 ianuarie
10:30 - 11:30 Mic dejun Omleta / ou ochi / ou fiert / ou posat Zacusca de vinete, aperitiv vinete si ardei copti, unt, dulceata, telemea, cascaval de Rucar, cas afumat, masline, legume, cereale, lapte, iaurt, ceai, cafea, chiftelute / pui Shanghai, salata de vinete, fasole batuta
13:00 - 14:30 Pranz: Ciorbita de curcan acrita cu bors Ciorbita de vita cu smantana si ardei iute Friptura la cuptor cu garnitura Tocanita de cartofi Salata de muraturi Desert Apa plata, apa minerala si cafea
19:30 - 20:30 Cina: Spaghete Bolognese Tochitura dobrogeana cu mamaliga Gratar mixt Garnitura cartofi in coaja Desert - prajituri Apa plata, apa minerala, cafea
Citeste mai mult
Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai bună experiență de utilizator. Dacă continuați, presupunem că sunteți de acord să primiți cookie-uri de pe acest site
Nu ai găsit ce căutai? Solicită o ofertă și îți raspundem imediat!